Dagen 10 dec 2010 - Börja med en raketfond

Att avstå raketerna i nyår och istället sätta in pengarna i en fond, är ett mycket bra förslag Daniel Grahn! (Ledarkrönika) Om inte samhället räcker till för de som har de allra svårast, så måste kyrkan rycka in. Men vi kan kanske till och med dra det ytterligare ett snäpp; ge frikostigt och regelbundet till din medmänniska innan det går så långt att hon/han hamnar i en tunn sovsäck på gatan. Vi har råd! Gud som tar hand om sparvar och liljor, tar även hand om oss.

 

Även Tibros missionsförsamling uppmanar till ljus och fest i mörkret för asylsökande flyktingar. Sök upp dessa utsatta och ofta isolerade människor, och gör en insats. Själva gör församlingen en fantastisk insats för romska familjer i Tibro. Inspirerande! (Insändare)

 

1 Johannes brev 3, tas detta förhållningssätt upp på ett mycket tydligt sätt: ”Mina barn, man kan inte älska bara med vackra ord. Sann kärlek visas genom praktisk handling.”

 

Så, låt nästa år bli ett ”praktikerår” med fler fonder, för enligt principen "Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom", skulle vi kunna göra följande:

 

- avstå en hyrfilm per månad och starta en ”filmfond”,

- avstå ett klädesplagg per halvår och starta en ”klädfond”,

- avstå en elektronisk pryl per år och starta en ”prylfond”,

- avstå en skönhetsprodukt per kvartal och starta en ”skönhetsfond”

- avstå en lyxig fredagsmiddag per månad och starta en ”matfond”…

 

Ja, ni förstår. Listan kan göras mycket lång.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0