Dagen 28 dec 2010 - Gud älskar dig!

”Jag vill att människor ska veta att det finns en Gud som älskar oss alla, oavsett vad vi har gjort.” säger Annika Östberg och går med den motiveringen äntligen med på en intervju i tidningen Dagen. (Artikel)

 

Hon berättar hur hon bar på en omänskligt stor skuld själv och hade svårt att ta till sig det faktum att förlåtelsen från Gud även gällde henne. Men Jesus umgicks med människor på livets skuggsida och visade att Gud älskade också dem. Det är ingen skillnad idag; Gud älskar oss villkorslöst!

 

Annika säger vidare: ”Man har blivit förlåten genom nåd och nåden kräver något av en. Den kräver att man går vidare med den och visar vad den betyder. Det man fått måste man ge vidare, så gott man kan, och det krävs att man förändrar sitt liv.”

 

Det är detta ett kristet liv handlar om; att ta emot förlåtelse och sedan leva vidare i ödmjuk tacksamhet och medvetenhet om att Guds NÅD är det som gör hela skillnaden – både för en själv och  för andra. I detta ingår att själv förlåta, att förlåta den som står i skuld till oss.

 

Det handlar också om att dela med sig av det glada budskapet: Gud älskar, Gud förlåter och han vill att vi ska justera riktningen på våra liv och ha  fortsatt kontakt med honom resten av livet! Jag håller med Elisabeth Sandlund om att kyrkan måste fokusera på just detta, och vara lika radikal i sin förkunnelse som Jesus själv var. (Ledare)

 

Tvivla inte - Gud älskar dig och förlåter dig!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0