Dagen 31 dec 2010 - Ord från David Wilkerson

Sänder idag en bön till Gud om de kristnas situation i Bagdad, (Dagen-artikel) och om alla människor som idag lider och förföljs för sin tro och övertygelse i olika delar av världen. En av trenderna för 2011 är tyvärr fortsatt lidande.

(Tillägg 1 januari: Bombdåd i Egypten)

Må Gud förbarma sig över dem och hjälpa dem. Må Gud följa dem genom prövningar och lidande och visa vägen in i seger och glädje!

Läste för en stund sedan David Wilkersons blogg där han den 30 dec tar upp just lidandet och lidandets funktion.

Lidandet känns långt borta för oss som har det bra och bekvämt i Sverige idag. De flesta av oss firar jul med ett överdåd av mat, godis, julklappar och fridfull avkoppling. Vi laddar nu inför kvällens farväl till det gamla året, och ser med tillförsikt fram mot det nya.

Själv hoppas jag att kunna leva enkelt och nära verkligheten nästa år. Vi har ju inga garantier för ett fortsatt ombonat och välordnat liv. Inga pengar, inga prylar  och inga illusioner i världen kan ändra det faktum att vi är en del av en värld i nöd. Vi ska vara tacksamma så länge vårt välstånd varar, men förutsättningarna kan ändras snabbt. Låt oss leva enkelt och nära, beredda.

Här kommer min översättning av David Wilkersons blogginlägg, den 30 dec 2010.

Gott Nytt År!






Var inte rädda för lidandet

 

Kristi uppståndelse föregicks av en kort period av lidande. Vi dör faktiskt! Vi lider faktiskt! Smärta och sorg existerar.

 

Men vi vill inte lida eller bli sårade. Vi vill ha smärtfri befrielse, ett övernaturligt ingripande. ”Gör det, Gud”, ber vi, ”för jag är svag och kommer alltid att vara det. Gör det medan jag går min väg, i väntan på ett övernaturligt ingripande.”

 

Vi kan skylla våra problem på demoner. Vi söker upp en gudsman och hoppas att han kan kasta ut demonen så att vi kan fortsätta vår väg utan smärta och lidande. Allt fixat! Surfa igenom till ett fridfull liv av seger. Vi vill att någon ska lägga händerna på oss och driva bort allt ökenartat. Men segern kommer inte alltid utan lidande och smärta.

 

Titta på din synd. Se den med öppna ögon. Genomlid den, precis så som Jesus gjorde. Gå in i hans lidande. Lidandet varar natten igenom, men den följs alltid av glädjen när morgonen kommer.

 

Guds kärlek kräver ett val. Om Gud på ett övernaturligt sätt lyfte oss upp från varje strid utan smärta och lidande, skulle det ta bort alla prövningar och frestelser; det skulle inte längre finnas något fritt val och ingen prövning som genom eld. Gud skulle i stället lägga över sin vilja på mänskligheten. Han väljer i stället att möta oss i öknen och visar oss hur prövningen kan bli vägen in i ett nytt liv av tro.

 

Det är ofta Guds vilja att vi genomlider torka och till och med smärta. ” Därför skall de som lider efter Guds vilja överlämna sitt liv åt sin trofaste skapare och göra det goda.” (1 Petr 4:19)

 

Tack god Gud, att lidandet alltid är den korta perioden före den slutliga segern! ”Men om ni nu får lida en kort tid skall Gud, som skänker all nåd och har kallat er till sin eviga härlighet genom Kristus, upprätta er, stödja er och ge er fasthet.” (1 Petr 5:10)

 

(David Wilkerson)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0