Dagen 8 dec 2010 - Guds gåva kostar inget!

Att ta ut en lön motsvarande ungefär dubbelt så mycket som en ”normal” kyrkoherde får, är något som rätteligen får ögonbrynen att åka upp. Kyrkorådets ordförande i Växjö stift, försvarar (i ett senare nummer av Dagen) tillsättningen med att det var en "dubbel anställning" där personen i fråga skulle verka som både kyrkoherde och konsult, med uppdrag att se över verksamheten.  (Artikel)

 

Hur som helst, man undrar: Är prästyrket att betrakta som vilket yrke som helst, eller borde det kanske finnas en ”klausul” som hindrar präster och pastorer, Guds tjänare, från att ta ut mer än absolut nödvändigt i lön?

 

Tanken går också till kristna artister som tar ut höga gager för sina gig. Den som inte kan betala göre sig icke besvär menar en del. Andra spelar gratis, eftersom Guds gåva -  är en gåva. Men det är klart, är gåvan en annan, t ex artisten själv, artistens skönsång, artistens scenshow, ja då är det kanske vettigt att ta betalt…

 

Tanken kan drivas hur långt som helst, men vi kanske ska stanna upp vid det faktum att Guds gåva, Guds nåd är helt gratis. Ingen motprestation krävs, inga pengar, inga gentjänster. Tack gode Gud för det!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0