Dagen 27/10-13: Välsignelse från Toronto?

I Livets Ords kyrksal lyssnade man enligt rapport från tidningen Dagen den 25 juli, till John och Carol Arnott, som sedan "Torontoväckelsen" bröt ut, fortfarande predikar samma budskap.
 
Den 20 januari 1994, blev pastor Randy Clark inbjuden av John Arnott till Toronto Airport Vineyard Church (senare Toronto Airport Christian Fellowship Church) för en fyradagarskonferens. Han vittnade där om hur han upplevt detta att bli "full" i den helige ande och hur han börjat skratta okontrollerat. Som ett resultat av detta bröt hela församlingen ut i skrattanfall, dans, skakningar, osv. En del blev som paralyserade och stod stilla som statyer, andra morrade och skällde som hundar. Man sa efteråt att detta var den helige Andes verk. När den helige Ande kommer in i människors kroppar blir det så här.
 
Känsloupplevelserna och manifestationerna i den helige Andes namn hamnade i centrum, och kom efter hand att mer eller mindre ersätta traditionell predikan av Guds ord, och det självklara fokuset på Jesus Kristus - korsfäst och uppstånden. 
 
 
Var i bibeln finns något liknande beskrivet?
 
Enligt bibeln ska inte fokus ligga på oss själva, våra känsloupplevelser eller ens den Helige Ande. Syftet med den Helige Andes verk är att peka på och upphöja Jesus Kristus. Den helige Ande undervisar oss, hjälper oss och verkar för att vi ska bli mer lika Jesus. Under och tecken, känslor, drömmar och uppenbarelser, och till och med vår syn på den helige Ande, alla dessa komponenter är ur ett satansikt perspektiv lätta att manipulera. Evangeliet om Jesus, hans död och uppståndelse är svårare att vrida till.

Varifrån fick då Randy Clark sin nyfunna "smörjelse"? Jo, han mötte Rodney Howard-Brown i ett möte vid Rhema Bible Church i Tulsa, Oklahoma. Här fick han uppleva det "heliga skrattet" och tog med sig det tillbaka hem till sin församling (likt många andra predikanter och pastorer vid den här tiden).
 
Den mycket kontroversielle Rodney Howard-Brown, föddes 1961 i Sydafrika. Han blev efter studier vid Rhema Bible Training Center pastor i Full Gospel Church of God i Molteno, men flyttade snart med fru och barn till Tampa i Florida där hans undervisning om det "heliga skrattet" tog fart på allvar och spred sig vidare som en löpeld inom karismatiska kretsar.
 
I följande klipp ser vi en profeterande Rodeny Howard-Brown, tillsammans med Kenneth Copeland under en gudstjänst.
 
 
I nästa klipp talar Rodney Howard-Brown i tungor - med Kenneth Copeland.
 
 
Det finns kopplingar mellan Torontorörelsen och flera mycket kontroverisella förgrundsfigurer inom den karismatiska rörelsen, bl a kanadensaren Todd Bentley. 
 
I följande klipp ber han att det som händer i Lakeland, Florida, ska sammanlänkas i anden med Toronto och den "källa" som fortfarande finns kvar där. Han säger sig vilja profetera om att det som händer i Lakeland ska nå Toronto och att det som sedan sker i Toronto ska komma tillbaka till Lakeland osv. för att sedan länkas samman med liknande händelser i resten av världen.
 
 
Torontorörelsen rör sig uppenbarligen vidare genom kristenheten. Den har måhända ändrat skepnad och fokus, men vi måste vara vakna och se upp med vad vi lierar oss med. Jesu varnande ord är mer aktuella än någonsin: "Se till att ingen för er vilse..." och "På den dagen skall många säga till mig: ’Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn?’ Då skall jag säga dem som det är: ’Jag känner er inte."
 
Saker och ting kan förändras med tiden. Människor kan förändras och deras motiv kan förändras. Vi måste här granska frukten. Men då det inte alltid syns på ytan om frukten är god, är det lika viktigt att gå tillbaka till själva roten, upphovet till frukten. "Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt." 
 
Slutligen ett citat från John Arnott, intervjuad av tidningen Dagen:
 
"I himmelen finns det ingen smärta. Så när himmeln kommer till jorden så borde det inte finnas smärta där."
 
Redan här bör vi ta fram bibeln.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0